Kıyamet Ve Alametleri

Ebu'z-Zübeyr, Hz. Câbir radıyallahu anh'tan naklediyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bugün doğmuş (canlı olan) hiçbir nefis yoktur ki, yüz sene sonra ölmemiş olsun." (Râvi der ki:) "Bununla ömrün kısalması kastedilmiştir." Müslim, Fezailu's-sahâbe 218, (2538); Tirmizi, Fiten 64, (2251).

Esmaü'l Hüsna

Allah الله Kendisinden başka ilah olmayan "O" ilah. El-İlah'dan türemiştir.Diğer isimleri kapsar.

Namaz Ve Abdest

Namaz Müminlerin Miracıdır. - Secde hâli kulun ALLAH`a en yakın olduğu hâldir - Abdest insanın abdest organlarındaki kirleri temizlediği gibi günah kirlerinden de temizler

Dualar

Kim, Müslüman Kardeşinin Arkasından Dûa Ederse, Melekler, Dûa Eden Kişi İçin De Âmin! Aynısı Sana Da Olsun! Derler…

Hadis-i Şerifler

Ebu Sa'îd İbnu Mâlik İbni Sinân el-Hudrî (radıyallahu anh) hazretleri demiştir ki: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Sa'îd der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40). Tirmizî Sıfatu Cehennem 10, (2601). Tirmizî hadis için "sahihtir" demiştir.

29 Kas 2010

Esma-ül Hüsnanın Hikmet ve Faziletler

Adil العدل Bu ismi şerifin manası


Adaletle hükmeden, zulmetmeyendir.

Her kim bu ismi şerifi Cuma gecesi yirmi lokma üzerine yazıp yerse, Allah’u Teâla mahlukatı ona musahhar (itaâtkar) kılar.

Afüv العفو Bu ismi şerifin manası:

Kullarının günahlarını silen, affedendir.

Her kim düşmanın sıkıntısında sabredemezse bu ismi zikreder. Her kime şeytan vesvese verse bu ismi sürekli okursa Allah onun vesveseden emin kılar.

El Hafîz Faziletleri

Hafîz الحفيظ Bu ismi şerifin manası.


Mahlûkatını koruyan, muhafaza edendir.


Her kim sudan, ateşten insanlar ve cinlerden veya birinin sözünden korkarsa, bu ismi her gün on kere okursa hoşlanmadığı şeylerden emin olur.

El Bâis Faziletleri

Bâis الباعث Bu ismi şerifin manası


Kullarını ahirette dirilten, gizlilikleri ortaya çıkaran.


Her kim Allah Teâla’nın kendi kalbini nurlandırmasını isterse uyuduğu vakkite ellerini göğsü üzerine koyar ve bu ismi yüz kere zikrederse ve ayrıca bir kere zikrederse, muhakkak Allah onu kalbini diriltir ve nurlandırır.

El Mecîd Faziletleri

Mecîd المجيد Bu ismi şerifin manası:


Zatı ve sıfatlarıyla yücelik sahibidir.


Kimin akrabaları ve akranları arasında izzet ve kıymet yoksa ismi sabah namazından sonra doksan dokuz kere okursa ve üzerine üflerse; onlar arasında izzet ve heybet hâsıl olur. Kim cüzam hastalından korkarsa biyz günlerinde (kameri ayın 13–14–15. günlerin) oruç tutar, iftar vaktinde bu ismi zikrederse Allah onu cüzam ve baras hastalığından emin kılar.