Kıyamet Ve Alametleri

Ebu'z-Zübeyr, Hz. Câbir radıyallahu anh'tan naklediyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bugün doğmuş (canlı olan) hiçbir nefis yoktur ki, yüz sene sonra ölmemiş olsun." (Râvi der ki:) "Bununla ömrün kısalması kastedilmiştir." Müslim, Fezailu's-sahâbe 218, (2538); Tirmizi, Fiten 64, (2251).

Esmaü'l Hüsna

Allah الله Kendisinden başka ilah olmayan "O" ilah. El-İlah'dan türemiştir.Diğer isimleri kapsar.

Namaz Ve Abdest

Namaz Müminlerin Miracıdır. - Secde hâli kulun ALLAH`a en yakın olduğu hâldir - Abdest insanın abdest organlarındaki kirleri temizlediği gibi günah kirlerinden de temizler

Dualar

Kim, Müslüman Kardeşinin Arkasından Dûa Ederse, Melekler, Dûa Eden Kişi İçin De Âmin! Aynısı Sana Da Olsun! Derler…

Hadis-i Şerifler

Ebu Sa'îd İbnu Mâlik İbni Sinân el-Hudrî (radıyallahu anh) hazretleri demiştir ki: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Sa'îd der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40). Tirmizî Sıfatu Cehennem 10, (2601). Tirmizî hadis için "sahihtir" demiştir.

22 Kas 2010

El Halîm Faziletleri

Halîm الحليم Bu ismi şerifin manası:


Azabı acele vermez, tövbe için mühlet verir.


Her kimin ekini olsa ve bir afetin inmesinden korksa bu ismi şerifi bir kâğıt üzerine yazar, onu su ile kaynatır ve ekinleri üzerine oku saçarsa, bu afeti men eder.

El Habîr Faziletleri

Habîr الخبير Bu ismi şerifin manası:


Her şeyden haberdar olandır.


Her kim bu ismi şerifi çok fazla okursa, Allah’u Teâla onu mahlukatın ve nefsinin şerrinden kurtarır.

El Latîf Faziletleri

Latîf اللطيف Bu ismi şerifin manası:


Kullarının ihtiyaçlarını ihsan edendir.


Her kime geçim sebepleri zor gelirse; o kişi yolcu, fakir veya bir izdivaç isterse veya hasta olsa, abdest alıp iki rekat namaz kılsa ve bu ismi şerifi yüz kere bu niyetleri için okursa, muhakkak muradına hasıl olur.

El Vâhid Faziletleri

Vâhid الواحد Bu ismi şerifin manası:


Zat ve sıfatlarıyla tek, eşi ve benzeri olmayandır.


Kimin kalbinde tenhada korku hâsıl olursa bu ismi bin kere okursa kalbinden o korku gider ve onun için Allah’a yakınlık hâsıl olur.

El Mâcid Faziletleri

Mâcid الماجد Bu ismi şerifin manası:


Yüce ve ihsanı bol olandır.


Kim bu ismi tenhada okuyup hislerinden kaybolsa (kendinden geçse), Allah uykusunda ona sevineceği şeyi gösterir ve kalbinde nur ortaya çıkar.

El Vâcid Faziletleri

Vâcid الواجد Bu ismi şerifin manası:


Dilediğini bulan, kimseye ihtiyaç duymayandır.


Kim bu ismi tenhada okuyup hislerinden kaybolsa (kendinden geçse), Allah uykusunda ona sevineceği şeyi gösterir ve kalbinde nur ortaya çıkar.