Kıyamet Ve Alametleri

Ebu'z-Zübeyr, Hz. Câbir radıyallahu anh'tan naklediyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bugün doğmuş (canlı olan) hiçbir nefis yoktur ki, yüz sene sonra ölmemiş olsun." (Râvi der ki:) "Bununla ömrün kısalması kastedilmiştir." Müslim, Fezailu's-sahâbe 218, (2538); Tirmizi, Fiten 64, (2251).

Esmaü'l Hüsna

Allah الله Kendisinden başka ilah olmayan "O" ilah. El-İlah'dan türemiştir.Diğer isimleri kapsar.

Namaz Ve Abdest

Namaz Müminlerin Miracıdır. - Secde hâli kulun ALLAH`a en yakın olduğu hâldir - Abdest insanın abdest organlarındaki kirleri temizlediği gibi günah kirlerinden de temizler

Dualar

Kim, Müslüman Kardeşinin Arkasından Dûa Ederse, Melekler, Dûa Eden Kişi İçin De Âmin! Aynısı Sana Da Olsun! Derler…

Hadis-i Şerifler

Ebu Sa'îd İbnu Mâlik İbni Sinân el-Hudrî (radıyallahu anh) hazretleri demiştir ki: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Sa'îd der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40). Tirmizî Sıfatu Cehennem 10, (2601). Tirmizî hadis için "sahihtir" demiştir.

28 Kas 2008

Hakaret Ve Acizlik

Hakaret Ve AcizlikHakaret Ve Acizlik

Eğer bir kişi size hakaret ediyorsa o kişi size karşı acizdir.
Çünkü artık size sözle ya da başka bir itamla kendini savunamıyordur yapacağı tek bir şey kalmıştır size hakaret ederek kendini haklı duruma getirmek ya da sizin sözleriniz ya da şekil hatta geçmişte yapmış oldunuz hataları size karşı kullanarak alay etmeyi tercih edebilir hatta daha ileri giderek sizinle kavga etmeyi deneye bilir. Böylesi kişiler artık kendini savunacak bir şey bulamadığı için tek çıkar yolu bunu görmektedir. Böylesi insanlar kibirli, kendini beğenmiş kişilerdir. Kendini ondan üstün göstermek için hiçbir şeyden kaçınmaz. Karşı tarafın ne şekil ne duruma düştüğü onların umurlarında bile olmaz.
Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor ki: "Kalbinde bir hardal tanesi kadar kibir bulunan kimse cennete giremez. Tabi bunu kibirli kişi asla düşünmez kendini dünya işlerine kaptırmıştır. O kişiler bilmezler ki âhıret hayatını maffetiniğini bilmez. Bu kişilere ise gösterilen saygının kişinin hakaret etmesin diye ya da korku yüzünden saygı gösteriri lir.
Ölen kişinin iki şekil anılır biri sevinç ile diğeri üzüntü ile sevinçle anılan kişiler zalimlerdir bu kişilerin öldüğünü duyan kişiler ondan kurtardık artık yaptığı zulümlerin hesabini verecek derler ve böylesi kişilerin arkalarından dua edilmez. Hatta arkalarından beddua bile edilir. İkinci şekil ise iyi insanlardır iyi insanlar çevresi tarafından sevilen kişilerdir kalp kırmayan kibirlenmeyen yalnızca kendi çıkarını düşünmeyen karşı tarafında çıkarını düşünen. İyilik yaptığında hiçbir çıkar gözetmeyen kişilerdir. Böylesi kişilerin öldüğü zaman üzüntü ile rahmet ile anılar arkalarından dualar okunur. Başkalarına hakaret eden kişiler yalnız İslam dininde değil diğer dinlerde de sevilmezler. Bir kişi konuşurken, sohbet ederken sözlerini ve kelimelerini düşünerek ve saygılı bir şekilde karşı taraftakini incitmeden konuşmaya çabalaması lazım.