Kıyamet Ve Alametleri

Ebu'z-Zübeyr, Hz. Câbir radıyallahu anh'tan naklediyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bugün doğmuş (canlı olan) hiçbir nefis yoktur ki, yüz sene sonra ölmemiş olsun." (Râvi der ki:) "Bununla ömrün kısalması kastedilmiştir." Müslim, Fezailu's-sahâbe 218, (2538); Tirmizi, Fiten 64, (2251).

Esmaü'l Hüsna

Allah الله Kendisinden başka ilah olmayan "O" ilah. El-İlah'dan türemiştir.Diğer isimleri kapsar.

Namaz Ve Abdest

Namaz Müminlerin Miracıdır. - Secde hâli kulun ALLAH`a en yakın olduğu hâldir - Abdest insanın abdest organlarındaki kirleri temizlediği gibi günah kirlerinden de temizler

Dualar

Kim, Müslüman Kardeşinin Arkasından Dûa Ederse, Melekler, Dûa Eden Kişi İçin De Âmin! Aynısı Sana Da Olsun! Derler…

Hadis-i Şerifler

Ebu Sa'îd İbnu Mâlik İbni Sinân el-Hudrî (radıyallahu anh) hazretleri demiştir ki: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Sa'îd der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40). Tirmizî Sıfatu Cehennem 10, (2601). Tirmizî hadis için "sahihtir" demiştir.

24 Kas 2010

El Aliyy Faziletleri

Aliyy العلي Bu ismi şerifin manası:


Yücelik ve şeref sahibidir.


Her kim bu ismi şerif üzere devam etse ve beraberinde bunu bulundursa, insanlar içinde kıymeti düşük ise Allah’u Teâla onun kıymetini yükseltir. Fakir ise Allah onu zengin eder. Yolcu ise ona dost olur ve onu salimen beldesine ulaştırır.

Eş Şekûr Faziletleri

Şekûr الشكور Bu ismi şerifin manası:


Şükrü kabul eden, az amel ile çok mükâfat verendir.


Her kimde geçim darlığı olsa, kalbinde sıkıntı olsa veya gözünde karanlık olsa bu ismi şerifi kırk bir kere bir su üzerine okur bu suyu içerse ve yüzünü mesh ederse, muhakkak Allah ona şifa verir.

El Muhyî Faziletleri

Muhyî المحيي Bu ismi şerifin manası:


Dirilten, can bağışlan ve sıhhat verendir.


Her kim bedeninde bir noksanlıktan ve azalarından birinin düşmesinden korksa bu ismi yedi azası üzerine yedi gün okursa muhakkak Allah Teâla onu korktuğundan emin kılar.

El Muîd Faziletleri

Muîd المعيد Bu ismi şerifin manası:


Yok edip tekrar yaratandır.


Her kimin gaibi olsa da ve onu isterse veya ondan bir haber beklerse, insanlar uyunca bu ismi evin dört köşesine okur. Sonra şöyle der “Ya Muîd! Ya Muktedîr!” diyerek onun ismini zikreder. Yedi gün sonra gaibi veya haberi gelir.